Wokkinuudeli kiertokasvin kera

*      Morning Glory -vihannekset, joita usein kutsutaan vesipinaatiksi, suokaaliksi tai vietnamiksi "rau muongiksi", ovat lehtivihanneksia, jotka ovat yleisiä trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla, erityisesti Kaakkois-Aasiassa. Morning Glory -vihannekset kasvavat vedessä tai kostealla maaperällä. Sen varret ovat 2-3 metriä pitkiä ja juurtuvat solmuihin. Ontot varret ja nuolen muotoiset lehdet ovat koostumukseltaan ja miedolta maultaan jonkin verran samanlaisia ​​kuin pinaatti. Kukat ovat trumpetin muotoisia ja yleensä valkoisia, ja niiden keskiosa on violetti. Ne näyttivät nimeltään, niiden kukat olivat juuri kukkineet aamulla.

*      Vihannes on yleinen ainesosa itä-, etelä- ja kaakkoisaasialaisissa ruoissa, kuten vesipinaatissa. Singaporessa, Indonesiassa ja Malesiassa pehmeät versot ja lehdet paistetaan yleensä chilipippurin, valkosipulin, inkiväärin, kuivatun katkaraputahnan ja muiden mausteiden kanssa. Penangissa ja Ipohissa se keitetään seepian ja makean ja mausteisen kastikkeen kanssa. Thaimaassa, jossa sitä kutsutaan Phak bungiksi, sitä syödään raakana, usein yhdessä vihreän papaijasalaatin tai Nam phrik -perunoiden ja curryjen, kuten Kaeng som, kanssa.

*      Vesipinaatti on vähäkalorinen, mutta täynnä A-, C- ja B-vitamiinikompleksia. Kivennäisaineiden lisäksi rauta, kalsium ja magnesium. Ne ovat myös hyvä kuidun ja antioksidanttien lähde.

*      Wok-nuudelit aamukirkon kasvisten kera on vietnamilainen ruoka, joka kypsennetään paikallisten ihmisten tai vietnamilaisen perheen ruokien mukaan päivittäin.



Raaka-ainnet kahdelle

·       150 g  nuudeleita

·       100 g kiertokasveja

·       20-25g kasvilihoja

·       puoli porkkana

·       1 rkl pilkotuksi purjosipuleita

·       ½ rkl pilkotuksi salottisipuleita ja valkosipuleita

·       ½ rkl sienijauhetta

·       tuori persilja ja ripaus pippuri

Gochujang kastikkeelle

·       ½ rkl gochujangtahnoja

·       ½ rkl soijapaputahnoja

·       3 rkl soijakastikkeita

·       1 ½ tl ruskeasokereita vai 2 tl siirappeja

·       ½ tl omenaetikoita

·       2 tl seesamiöljyä

·       2 rkl vettä

Katso vaiheittaiset ohjeet gochujang-kastikkeen käsittelyyn:

1.         Lusiköi soijapavun tahnaa ja gochujang:n tahnaa kulhoon. 

 2.         Lisää sokerit, soijapapukastikkeet, ja vedet kulhoon. Sekoita hyvin.

3.         Sitten kaada omenaetikat ja seesaminsiemenet. Sekoita kunnes hyvin tasaiseksi.

   1.       Liota kiertokasvit ja ripaukset suolat vedessä noin 15 minuuttia. Sitten pese selkeä vettä lävitse. Kuivata kiertokasvi siivilään.

2.      Leika kasvilihat pieniksi viipaleiksi. Mausta sienijauheella ja pidä rauhassa kulhossa.

3.      Viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi. Laita levyihin ja odottamaan.

4.     Kiehuta vesi ja ripaus suola pannuun kunnes kiehuvaksi.

5.      Lisää nuudelit vedenkeihuvaan. Kokkaa 7 minuutissa keksilämpötilalla tai ennen kuin nuudeli on kypsiä. Anna odottaa kulhossa.

6.     Kuumenna pilkotut salotti-valkosipulit, pilkotut purjosipulit ja öljyt pannussa. Sekoita seosta 3-4 minuutissa korkealla lampötilallä ennen, kuin salottisipulit ovat vaalea ruskea.

7.      Kaada kasvilihat pilkoseokseen, sekoita viidessä minuutissa, sitten lisää ohuet silputut porkkanat kasvilihat ryhmään. Ja jatka sekoittaa 5 minuutissa.

8.      Lisää kiertokasvit porkkanaseokseen ja mauta gochujang kastikkeella. Just lusikoi yksi kolmesta osasta kastiketta. Sekoita 2-3 minuuttua.

9.     Viimeksi ainesta on nuudeli lisäksi. Kaada gochujang kastike nuudeleihin, mutta maista sitä ennen kuin lisää kaikki kastikkeet tähän. Sekoita kuin nuudeli ryhmä on tasaisuus.

10.  Laita kasvinuudeli lautaseen ja koristele pippurilla ja tuoripersiljalla päänä.

11.    Tarjoa wokkinuudeli heti!

 





Senturianmunaa

 

*  Century eggs on kiinalainen munapohjainen kulinaarinen ruokalaji, joka valmistetaan säilömällä ankan, kanan tai viiriäisen munia saven, tuhkan, suolan, poltetun limen ja riisinkuorten seoksessa useista viikoista useisiin kuukausiin käsittelytavasta riippuen. Prosessin aikana keltuaisesta tulee tumman vihertävän harmaata, koostumukseltaan kermaista ja voimakasta makua läsnä olevan rikkivedyn ja ammoniakin ansiosta, kun taas valkuaisesta tulee tummanruskea, läpikuultava hyytelömäinen ulkonäkö, hyytelömäinen rakenne sekä suolainen ja umami-maku. Vuosisadan kananmunan muunnosaine on alkalinen suola, joka nostaa munan pH:n vähitellen noin 9-12:een kovettumisen aikana. Tämä kemiallinen prosessi hajottaa joitain monimutkaisia, mauttomia proteiineja ja rasvoja, mikä tuottaa erilaisia ​​pienempiä, makuisia yhdisteitä. Joissakin munissa on munanvalkuaisen pinnan lähellä kuvioita, joita verrataan männyn oksiin. Näiden kuvioitujen munien katsotaan olevan laadukkaampia kuin tavalliset vuosisadan munat, ja niitä kutsutaan Songhua-muniksi, toisinaan käännettynä männyn kukkamuniksi tai mäntykuvioiduiksi muniksi.  

*      Perinteisen kiinalaisen lääketieteen harjoittaja Sam selitti, miksi vuosisadan muna on todella hyvä meille. Sillä on kehosi yin-energiaa ravitseva vaikutus. Se tarkoittaa, että se täydentää kehon nestettä keuhkoissasi, munuaisissasi ja se rauhoittaa myös kurkkua. Joten jos tunnet olosi kuivaksi ja kuumaksi tai sinulla on kuumetta, vuosisadan munat voivat parantaa kurkkusi oloa. Voidaan sanoa, että vuosisadan kananmunien viilentävä vaikutus on hyvä myös muihin "lämpö"-oireisiin. Jos sinulla on jokin oireista, kuten huono uni, runsaasti silmävuotoa, pahanhajuinen hengitys, tummankeltainen virtsa, kutiseva ja tulehtunut iho, älä unohda vuosisadan munia. Luultavasti tästä syystä vuosisadan munat ovat pysyneet osana kiinalaista ruokavaliota satoja vuosia.


 *      Vuosisadan munalla on tuotantonsa takana vähintään neljän vuosisadan historia. Sen löydön, vaikkakaan ei todennettavissa, sanottiin tapahtuneen noin 600 vuotta sitten Hunanissa Ming-dynastian aikana, kun asunnonomistaja löysi ankanmunia matalasta sammutetusta kalkkialtaan, jota käytettiin laastina hänen kotinsa rakentamisen aikana kaksi kuukautta aiemmin. Maistaessaan munia hän päätti tuottaa lisää – tällä kertaa lisäämällä suolaa parantaakseen niiden makua – ja tuloksena oli nykyinen vuosisadan munan resepti. Vaihtoehtoisessa tarinassa nuori ankankasvattaja nimeltä Shuige, joka on myös kotoisin Hunanista, jättää ankanmunat Songmei-nimisen naisen puutarhaan kohtelueleenä. Munat löydettiin vasta puoli kuukautta myöhemmin, kun nainen siivosi tuhkakuopan, jossa ne olivat muuttuneet vuosisadan muniksi. Hänen kunniakseen maanviljelijä nimesi muunnetuille munille niiden pintojen herkät kiteiset kuviot "mäntykuvioiduiksi muniksi". Säilöttyjä munia kutsuttiin Ming-dynastian aikana "Chaosziksi". 1600-luvulla eläneen kirjailijan Fang Yizhin teoksessa "Vähän tietoa fysiikasta" sanotaan: "Chishoussa tuotetut munat suolataan viidellä puutuhkalla. Tattarijyvän tuhkaa sekoitetaan keltaiseksi ja valkoiseksi, ja puuhiilikalkkia lisätään vihreäksi ja sitkeäksi".



Paistettua riisiä Senturiamunan kera

 

Raaka-ainnet yhdelle         

·       1 senturiamuna

·       1 kananmuna

·       1 – 1 ½ kuppi kiehuvaa riisiä

·       ½ kuppi kiehuvaa maissijyvää

·       3 valkosipulinkynttä

·       3 salottisipulia

·       soijapapukastike

   ·       1 rkl & 2 rkl kasvisöljyä 

·       ½ isoporkkana

·       20-25 g sieniä

·       20-25 cm purjosipulinpalaa

·       ½ tl sienijauhetta

·       tuori persilja ja ripaus pippuri

Ruoanlaitto

  1.       Pilko valkosipulin kynsi, purjosipuli, ja salottisipuli kunnes hienosti pilkotuiksi yriteiksi.

2.      Paloitele sienet pätkiksi paloiksi.

    3.       Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. 

4.      Riko ja vatkaa kananmuna kulhoon, sekoita ennen kuin hyvin tasaiseksi.

    5.     Senturiamunalle, muistutin samaassa lyhytelokuvassa.

6.       Kuumenna pannu ja kasvisöljy liedellä muutamassa minuutissa ennen, kuin öljy tulee kuumaa. 

     7.       Kaada munaneste panuun. Odota kunnes muna on tuleva puoli kypsyys, sitten sekoita paistettu muna pieniksi viipaleiksi kuten. Anna omeletti lyhyen aikaa rauhallista kulhossa.

8.       Lisää kasvisöljy pannussa taas, sitten kaada koko pilkotut yrtit pannuun. Sekoita muutama minuutti.

9.      Kaada porkkanakuutiot yrttiryhmään. Sekoita viidessä minuutissa.

10.       Lisää kiehuva riisi ja kerneli munan ryhmään. Sekoita viidessä minuutissa.

11.       Vieressä on omeletti ja tuhatmunasose riisin pannussa. Mausta sienijauheella. 

12.       Sitten lisää sienet ja purjosipulit paistettu riisin ryhmään. Mausta soijapapukastikeella.

   13.       Sekoita, kunnes paistettua riisiä saa hyvän tuoksun.

   14.      Lusikoi paistettu riisi lautaiseen, koristele tuori persilja ja ripaus pippuri päällä!


Nauti paistettu riisi heti!!!! 


Vietnamilainen pannukakku — herkkulainen katuruoka

Mitä on katuruoka?

Street Food eli vietnamilaisittain katuruoka on yleensä nopeasti valmista ja helposti herkuteltavaa ruokaa, jota normaalisti myydään katukojuissa tai kärryissä kaupungeissa Vietnamin ympärillä. Jokaisella kaupungilla on omanlainen katuruokakultuurinsa ja se tarjoaakin edullisesti autenttisen kuvan paikallisesta keittiössä.

Katuruoka on edelleen tuonut esiin vietnamilaisten kulttuurin, sillä ruokaa mähtiin kaikkialla ruokatorista ja pääteiden ravintoloista pieniin kioskeihin ja kujilla liikkuviin ruokakärryihin. Se mittaa nuorten ajattelun, mukautuvan sosiaalisen ja toiminnan aikakautta. Näet yllä olevat ilmoitukset, jos sinulla on oikea aika vierailla teiden ruokakioskeissa niin paljon kuin mahdollista.

Ensimmäinen ruoka, jota suosittelisin sinulle, on vietnamilainen pannukakku Vietnamin kielellä ”Banh Xeo”. Banh Xeo eli vietnamilaisen krepin WiKissä on rapea, täytetty riisipannukakku, joka on suosittu vietnamissa. Nimi viittaa ääneen ohut kerros riisitailinaa syntyy, kun se kaadetaan kuumalle pannulle. 

Se on suolainen paistettu pannukakku, joka on valmistettu riisijauhosta, vedessä ja kurkumajauheesta. Sitä voidaan kutsua myös vietnamilaiseksi krepiksi. Joitakin yleisiä täytteitä ovat sianliha, katkaravut, kuutioitu vihreä sipuli, mungpavut ja pavunidut. ”Banh Xeo” tarjoillaan usein sivuilla. Yleensä joitan yleisesti lisättyjä ainesosia ovat lehtivihannekset, kuten salaatit tai perillan lehdet, muut yrtit arominvahventeena, kuten mintunlehdet ja thaibasilika, kurkut ja marinoidut vihannekset, yleensä porkkanat ja retiisit. Lopuksi sen dippikastike on ”Nuoc cham” ( hapanimelästä valkosipulinkynttä ja kalakastiketta). Kummankin puolen elementit ja kastike lisäävät tuoreen makuista paistettua kreppia.




Kurpitsakeitto — Hävikkiruoka

 

Tämä on puhdas päivä jääkaapissani ja keittiössäni. Kun katsoin joitain vihanneksia, joita säilytettiin jääkaapissa, keitto tuli heti mieleeni.
Koska keitto on erittäin helppo keittää ja sitä voidaan lisätä kaikkeen. Erityisesti tämä ruoka on paras valinta siirtymiseen talvesta kevääseen säällä. Ja tämä keittoa varten voit käyttää sitä kokonaisen päivän.
Lounaassa voit syödä muutamaan leivän ja kupin teetä tai lasillisen appelsiinimehua pienessä puutarhassa. Kasviskeitto ja hedelmälautanen sekä lasillisen viiniä ovat illallista. Älä unohda laittaa suosikkimusiikkiasi päälle.
Tämä on minun tieni viikonloppuun.
Entä viikonloppuisin?
Ja Mikä ruokaa syöt näinä päivinä?

Raaka- ainet kahdelle

  • 200g kurpitsaa
  • 75g porkkanaa
  • 75g osterisientä
  • 3 rkl maissisiementä
  • 1/2 punasipuli
  • 3 salottisipulia
  • 3 valkosipuli kyntä
  • 1 tl sienijauhetta

  • 500-600 ml vettä

  • 1/2 rkl soijapavun tahnaa
  • 1/2 rkl chilitahnaa (gocchujang)
  • ripaus suola
  • tuori korianteria

Valmistus

1.   Pese kurpitsa, porkkana maissikerneli kolmesti vedessä.
2.   Likoa sienet ja ripaukset suolat veteen noin puoli tuntia. Sitten pese ne selvästi veden ajan.
3.   Kuori kurpitsa, valkosipuli, salottisipuli, ja punasipuli ulos.
4.   Leika kurpitsa ja porkkana ennen kuin paloiksi.

5.   Viipaloi ja pilko koko -sipuli pienemmiksi kuin.



6.   Viipaloi osterisienet hyvin viipaleiksi.

Ruuanlaitto

1. Kuumenna kattila ja öljy korkealle lämpötilalle, kunnes öljy on lämpimämpää. 2. Kaada hienonnettu valkosipulin salottisipuliryhmä kattilaan.Sekoita muutama minuutti, kunnes ryhmä saa vaaleanruskean värin. Kun tuoksu voi haistaa ilmakehässä.

3. Lisää hienonnetut sienet valkosipuliryhmään. Sekoita 5 minuutissa.

4. Seuraavat raaka-aineet ovat porkkana- ja kurpitsanpalat, mitkä kattilaan lisätään. Sekoita 5 minuutissa.


5. Keiton viimeiset kerrokset ovat hienonnettuja sipulia ja maissinjyviä. Sekoita hyvin.

6. Mausta suolalla ja sienijauheella. Sekoita hyvin. 7. Lisää sen jälkeen vesi kattilaan. Jatka keittämistä 20-25 minuuttia, kunnes keitto kiehuu. Lisää soijapapu- ja chilitahna keittoon. Anna se on kiehuvaa 5 minuutissa.

8. Lusikoi vegaaninen keitto kulhoon ja tuoretta korianteria kasvoille.




Kymmentä katuruokaa blogissa

  Vietnamilainen pannukakut Kiinalainen violetti jamssi mantou Bataatti - Yleinen Vietnamilainen ruoka Chai tow kway Mungpapu sokerisoppa   ...

Sousiollinen Posti