Wokki siemenviljat kasviksen naudanlihan kera

 

Wokissa paistettu maissi on suosittu katuruokalaji Vietnamissa. Sitä voi kutsua myös oppilaiden ruoaksi, jota myydään aina koulun portin edessä. Perusraaka-aineita ovat maissi, pienet katkaravut, tuoksuva voi, palat ja silputut yrtit. Ainesosissani korvasin kuivatut pienet katkaravut vegaanisella naudanlihalla.

Sopiiko tämä ruoka mielestäsi Tour de Francen katsomiseen? Tämä on välipala, jota ehdotin sinulle elokuvateatteripäivään. Toinen paistetun maissin ainesosa oli Jamie Oliverin resepti.

Raaka-ainnet kahdelle

·       250g  kiehuvaa siemenviljoja

·       2 rkl pilkotuksi kasvista naudanlihaa

·       1 tl sokeria

·       2 rkl voita

·       1 rkl hienoksi pilkotuksi kevätsipulia

·       1 rkl hienoksi pilkotuksi salottisipulia ja valkosipulia

·       ½ rkl sienijauhetta

ripaus pippuri

Ruoanlaitto

1.       Sulata voi pannuun kunnes sulamiseksi.

2.      Kaada hienoksi pilkotuksi salottisipulia ja valkosipulia voin ryhmään. Sekoita seos muutamassa minuutissa ennen, kuin salottisipuli ja valkosipuli ovat tuliva vaaleanruskeata.

3.      Lisää pilkotuksi kasvilihat sipulin pannuun. Sekoita ne seitsemässä minuutissa.

4.     Sitten kaada koko kiehuvat siemenviljat kasvilihan ryhmään. Jälkeen viisiä minuuttia, lisää hienoksi pilkotuksi kevätsipulia maissin pannuun. Sekoita hyvin.


 

5.      Lusikoi wokki maissi lautaseen, ja ripotele mustapippuri maissin päällä.

6.     Tarjoa wokki maissi heti, kun se on lämmin!


 Huomio: Keitin kerralla kilon maissinjyviä, laitoin ne sitten kahteen vetoketjulliseen pussiin ja säilytin pakastimessa. Siemenmaissi on raaka-aine, jota sovitetaan muiden ruokalistallasi olevien ruokien kanssa seuraavien päivien aikana.

Pese siemenviljat 
Valmista kiehuva kattila kiehuvalle siemenviljalle
höyryävä siemenvilja

 



Soijarouhe


  • Kauan sitten tein grillattua vegaanista naudanlihaa ja puhuin teksturoidusta kasviproteiinista, jonka voit lukea uudelleen täältä. Tämä ruoka oli hyvä valinta kesällä. Nykyään maapallon ilmakehän lämpötilat ovat nousseet, ja ilmastonmuutos on muuttanut elintarvike- ja juomateollisuuden toimitusketjua. Tämän tapauksen vuoksi tiedemiehet, tutkijat ja ruokakirjoittajat, jotka ovat löytäneet eroja hyvissä proteiinin lähteissä, jotka ovat korvanneet eläinproteiinin, ovat vaikuttaneet saastuneeseen ympäristöön. Vaikka TVP on prosessoitu elintarvike, se on johdettu terveellisestä ainesosasta ja tarjoaa täydellisen lähteen terveydelle välttämätöntä kasvipohjaista proteiinia. 

·       Soijarouhe on teksturoitua soijapavuista valmistettua kasviproteiinia (TVP= textured vegetable protein) jota käytetään ihmisravintona lihankorvikkeena jauhelihan tapaan. Sitä käytetään myos kotielänten rehuna tyydyttämään niiden valkuaistarvetta.

  ·      Healthline-verkkosivuston mukaan he keskustelivat TVP:n ravintotiedoista. TVP on vähäkalorinen ja runsaasti tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiinia ja kuitua sisältävä. Se sisältää myös kuparia, folaattia, magnesiumia ja tiamiinia.

§  TVP:hen varastoitunut kupari on mineraali, jolla on keskeinen rooli raudan aineenvaihdunnassa ja aivojen terveydessä. Se sisältää myös paljon folaattia, joka on vesiliukoinen vitamiini, jota tarvitaan DNA:n tuotannossa. Lisäksi se tarjoaa runsaan annoksen magnesiumia jokaisessa annoksessa, mineraalia, joka osallistuu yli 300 entsymaattiseen reaktioon kehossasi.

§  TVP on tietenkin loistava proteiinin lähde. Mikä rooli proteiinilla sitten on terveydellemme? Ne ovat kudosten korjaus, haavojen paraneminen ja lihaskasvu. Kaikki tämä on erityisen tärkeää kehollemme. Lisäksi se voi hyödyttää painonpudotusta, sillä se auttaa säätelemään ruokahalua ja pitää kylläisenä pidempään. TVP voi olla erityisen hyödyllinen vegaanista tai kasvisruokavaliota noudattaville, joilla on vaikeuksia saada riittävästi kasviperäistä proteiinia.

§  Hyvän proteiinin lähteen lisäksi TVP on myös hyvä kuidun lähde, joka hidastaa sokerin imeytymistä verenkiertoon. Tämä auttaa vakauttamaan verensokeritasojamme syömisen jälkeen. Se voi myös edistää säännöllisyyttä, vähentää ruokahalua ja auttaa pitämään kolesterolitasot kurissa sydämen terveyden tukemiseksi. Lisäksi kuitu voi parantaa suolistomikrobiomin – suolistomme terveiden bakteerien – terveyttä, mikä voi vaikuttaa kaikkeen ruoansulatuskanavan terveydestä immuunijärjestelmän toimintaan.

§  TVP valmistetaan tyypillisesti soijapavuista, joita on pitkään tutkittu niiden oletettujen sydänterveyshyötyjen vuoksi. Erityisesti soijaproteiinin on osoitettu alentavan kolesteroli- ja triglyseriditasoja, jotka molemmat ovat sydänsairauksien riskitekijöitä. 17 tutkimuksen katsauksessa säännöllinen soijan kulutus yhdistettiin pienempään sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskiin. Toisessa katsauksessa havaittiin, että vähintään 25 gramman soijaproteiinin syöminen päivässä alensi verenpainetta postmenopausaalisilla naisilla.

§  TVP valmistetaan usein soijasta, joka on usein geenimuunneltu viljelykasvi ja yleinen allergeeni. Pyri yhdistämään TVP:tä muihin proteiinin lähteisiin ruokavaliossamme.


Lähde: Wiki, healthline




Paistettu avokadomuusi Vietnamilaisen tomaattikastikkeen kanssa

 


Ravintotiedon lähteen seuraaminen, kun haluamme soveltaa mitä tahansa ruokavaliota, joka hyödyntää tietoa kirjakaupoista, sosiaalisesta mediasta, blogeista tai ystäviltäni. On tärkeää muistaa, että vaikka tietty ruokavalio saattaisi toimia yhdelle henkilölle, se ei välttämättä ole tehokas toiselle yksilöllisten geenien ja elämäntapojen erojen vuoksi. Ja vaikka tutkimukset osoittavat, että kaloreilla on merkitystä, ruoan laatuun keskittyminen on yhtä tärkeä osa painonnousun ehkäisyä ja painonpudotuksen edistämistä. Ruokavaliot ovat myös todennäköisemmin onnistuneita, kun niitä on helpompi noudattaa, joten strategian räätälöiminen omaan elämäntapaan sopivaksi on avainasemassa.

Tämän korostetun tapauksen vuoksi pidämme tänään silmällä ajankohtaisimpia ruokavalioita

1.        Välimeren ruokavalio on pääasiassa kasvipohjainen ruokavaliosuunnitelma, joka sisältää päivittäin täysjyväviljaa, oliiviöljyä, hedelmiä, vihanneksia, papuja ja muita palkokasveja, pähkinöitä, yrttejä ja mausteita. Muita ruokia, kuten eläinproteiineja, syödään pienempiä määriä, ja suositeltavin eläinproteiini on kala ja äyriäiset. Se ei määrittele annoskokoja tai tiettyä määrää, koska yksilö päättää itse, kuinka paljon ruokaa syö kullakin aterialla.

2.      Lääkärit määräävät joskus Dash-dieettiä (Dietary Approaches to Stop Hypertension) korkean verenpaineen hoitoon; lukuisat tutkimukset osoittavat kuitenkin, että tällä ruokailutottumuksella on laaja-alaisia ​​terveyshyötyjä.

3.      Tulehdusta estävää ruokavaliota mainostetaan keinona torjua kehon tulehdusta. Yleinen uskomus on, että "tulehdus" on aina pahasta. Vaikka se aiheuttaa epämiellyttäviä sivuvaikutuksia, tulehdus on immuunijärjestelmämme terveellinen reaktio.

4.     Puhdas syöminen on nykyään suosittu ruokailutapa, jossa kuluttajat valitsevat "puhtaita" tuotteita, ja elintarviketeollisuus markkinoi "puhtaita" tuotteita.

5.       Gluteeniton ruokavalio poistaa kaikki gluteenia sisältävät tai gluteenilla saastuneet ruoat. Ainoana hoitona 1–2 prosentille amerikkalaisista, joilla on keliakia, tämä ruokavalio ei ole uusi. Uutta ja myyntiä kasvattavaa on gluteenittoman ruokavalion käyttö painonpudotuksessa. 

6.       Pätkäpaasto on ruokavalio-ohjelma, jossa vaihdellaan lyhyiden paastojaksojen välillä, jolloin joko ei ruokaa tai kalorien saantia vähennetään merkittävästi, ja rajoittamattoman syömisen jaksojen välillä. Yleisimmät menetelmät ovat paastoaminen joka toinen päivä, kokonaisten päivien ajan tietyllä viikoittaisella tiheydellä tai tietyn ajanjakson aikana. 

7.       Tietoinen syöminen (IE) ei ole niinkään ruokavaliosuunnitelma kuin lähestymistapa syömiseen, joka perustuu henkilön sisäisiin tarpeisiin, olivatpa ne fyysisiä, emotionaalisia tai muita vaikuttavia tekijöitä. Kun nämä tarpeet tunnistetaan, ne voivat määrittää henkilön ruokavalintoja.  

8.       Ketogeeninen eli ketogeeninen ruokavalio on vähähiilihydraattinen ja rasvainen ruokavalio, jota on käytetty vuosisatojen ajan tiettyjen sairauksien hoitoon. Viime vuosina tämä ruokavalio on kuitenkin saanut huomattavaa huomiota mahdollisena painonpudotusstrategiana. 

9.       MIND-ruokavalio kohdistuu ikääntyvien aivojen terveyteen. Koska dementia on Yhdysvaltojen kuudenneksi yleisin kuolinsyy, se ajaa monet ihmiset etsimään tapoja ehkäistä kognitiivista heikkenemistä. MIND-ruokavaliolle kerrotaan Välimeren ja DASH-ruokavalion interventiosta neurodegeneratiivisen viivästymisen hoitoon yhdistettynä. 

10.  Tietoinen syöminen on lähestymistapa syömiseen, joka keskittyy syömiskokemukseen, kehoon liittyviin tuntemuksiin sekä ajatuksiin ja tuntemuksiin ruokaan liittyen, lisääntyneellä tietoisuudella ja ilman tuomitsemista. Huomiota kiinnitetään valittuihin ruokiin, sisäisiin ja ulkoisiin fyysisiin vihjeisiin sekä omiin reaktioihin näihin vihjeisiin. 

11. Paleoliittinen eli ”paleoliittinen” ruokavalio pyrkii puuttumaan 2000-luvun ongelmiin tarkastelemalla ihmisten ruokailutottumuksia paleoliittisella kaudella yli kaksi miljoonaa vuotta sitten. Paleo-ruokavalion kannattajat toteavat, että koska genetiikkamme ja anatomiamme ovat muuttuneet hyvin vähän kivikaudesta lähtien, meidän tulisi syödä tuona aikana saatavilla olevia ruokia edistääksemme terveyttämme.

 Arvostelet parhaillaan kaikkia dieettityylejä. Mikä dieetti on sinun valintasi? Keskitymme niiden yksityiskohtiin ja lähestymistapaan seuraavissa postauksissa.

Tänään ruokana on paistettuja wontoneja täytetyillä avokadoilla ja vietnamilaisella tomaattikastikkeella, josta on tullut suosikkiherkkuni.     



Raaka-ainnet kahdelle

·       3 kypsää keskiavokadoa

·       150 g wontonkääreitä

·       paistettua kasvisöljyä

·       2 rkl majoneeseja

·       1 tl chilijauhetta

·       3 salottisipulia

·       ½ tl suolaa

·       tuori persilja ja ripaus pippuri

·       5 rkl vietnamilaista tomaattikastikeita

·       3 rkl vietnamilaista chilikastikeita


 

Ruoanlaitto

1.       Hienonna salottisipulit ja persiljat kunnes hienoksi pilkotuksi.

2.      Viipaloi avokadot puoliksi, vie kovan siemen avokadosta ulos.

3.      Lusikoi avokadon hedelmälihat kulhoon. Murskaa avokadon mallot.

4.     Sitten lisää pilkottu salottisipuli, pilkottu persilja ja majoneese avokadon mallon ryhmää.

5.      Mausta suolalla ja sekoita avokadon ryhmää kunnes hyvin tasaisuudeksi.

6.     Sekoita chili ja tomaattikastikeet kulhossa. Anna kastike odottamaan muutamassa minuutissa.

7.      Katso alla oleva video nähdäksesi, miten kääritty tyyli.

   


    8.      Kuumenna paistettu öljy kattikassa korkealla lämmöllä.



9.     Lisää wonton öljyn ryhmään. Paista joka wonton puolella noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat rullanruskeita.

   10.  Tarjoa heti paistetut wonton:t chili-tomaattikastikeella kun ne ovat vielä lämpimiä! 






 


Sekoitettu avokado kera maitotiivisteen __Mustin lapsuuden

 

Pidetään silmällä ylikypsyneitä avokadojani.
Tästä syystä ne säilyvät pidempään. 
- Lapsuudessani minulla oli joitakin suosikkiruokia, ja pelien pelaaminen oli aina muisto. Sekoitettu avokado on yksi niistä, joka koostuu kahdesta aineesta: avokadosta ja kondensoidusta maidosta. Jos haluat syödä heti, laita se muutamaan jääpalaan. Jos et, säilytä sitä jääkaapissa viimeiset tunnit.


- Jos pidät avokadoista, tiedät, että avokadot ovat täynnä hyödyllisiä ravintoaineita ja tarjoavat laajan valikoiman terveyshyötyjä, jotka tekevät niistä perusraaka-aineen erilaisissa terveellisissä ateriasuunnitelmissa.

- Koko keskikokoinen avokado sisältää noin 240 kaloria, 13 grammaa hiilihydraatteja, 3 grammaa proteiinia, 22 grammaa rasvaa (15 grammaa kertatyydyttymättömiä, 4 grammaa monityydyttymättömiä, 3 grammaa tyydyttynyttä), 10 grammaa kuitua ja 11 milligrammaa natriumia. Alhaisen natriumpitoisuuden lisäksi avokadot eivät sisällä kolesterolia.

·       Avokadot sisältävät useita ravintoaineita, kuten karotenoideja, kertatyydyttymättömiä rasvoja, kaliumia ja kuitua, jotka on yhdistetty kroonisten sairauksien riskin vähenemiseen, erityisesti silloin, kun ne sisältyvät tasapainoiseen ja ravitsevaan ruokavalioon. Avokadon ravintosisältö sopii hyvin terveellisiin ruokailutottumuksiin, kuten Välimeren ja DASH-ruokavalioihin.

·       Avokadot ovat hyvä kuidun lähde, vähähiilihydraattisia ja runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvoja. Niiden glykeeminen indeksi (GI) on alhainen, noin 40; matalan glykeemisen indeksinsä omaavien ruokien GI on 55 tai vähemmän. Alhaisen GI:n omaavien ruokien verensokeriarvojen nousu on epätodennäköisempää. Laajat epidemiologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen tyydyttymättömillä rasvoilla voi parantaa insuliiniherkkyyttä ja vähentää tyypin 2 diabeteksen riskiä. Nämä ravintoaineet ovat suotuisia tyypin 2 diabeteksen ehkäisylle ja hoidolle.

·       Avokadot sisältävät karotenoideiksi kutsuttuja kasvikemikaaleja. Kahdenlaisia ​​rasvaliukoisia karotenoideja, luteiinia ja zeaksantiinia, löytyy ihmissilmästä ja ne suojaavat silmää auringon ultraviolettivalon aiheuttamilta vaurioilta. Näitä karotenoideja runsaasti sisältävä ruokavalio liittyy pienempään silmänpohjan rappeuman ja kaihin riskiin.

·       Avokadon kuidut toimivat prebiootteina (suoliston hyödyllisten bakteerien ravintona), ja niiden on havaittu parantavan paksusuolen mikrobiston monimuotoisuutta. Nämä bakteerit sulattavat ja hajottavat kuidut lyhytketjuisiksi rasvahapoiksi, joiden roolia kroonisten sairauksien ehkäisyssä tutkitaan aktiivisesti. 

- Säilytteelle Avokadot kypsyvät 2–3 päivässä huoneenlämmössä tai nopeasti, jos ne asetetaan suoraan auringonvaloon. Voit laittaa banaanin avokadoja säilyttävään paperipussiin ja sulkea sen. Tämä auttaa avokadojen kypsymistä banaanin etyleenikaasujen ansiosta.

Kun viipaloimme avokadot ja altistamme ne ilmalle, avokadon hedelmäliha on tunnettu nopeasta ruskistumisestaan, jota kutsutaan entsymaattiseksi ruskistukseksi. Vaikka ruskea hedelmäliha on epämiellyttävän näköistä, se on täysin syötävää. Seuraavassa on vinkkejä ruskistumisen vähentämiseen tai hidastamiseen leikkaamisen jälkeen:

§  Peitä hedelmäliha sitruuna- tai limettimehulla.

§  Kääri tiiviisti muovikelmuun tai aseta ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa happialtistuksen vähentämiseksi.

§  Säilytä avokadonpuolikas viipaloidun sipulin kanssa ilmatiiviissä rasiassa; sipulin rikkiyhdisteet auttavat säilyttämään avokadon.



1. Viipaloi avokado puoliksi osaksi, sitten lusikoi avokadon hedelmälihat kulhoon.
2. Kaada maitotiivisteet avokadomuusiin, sekoita hyvin.
3. Lis
ää muutamat jääkuutiot avokadon ryhmään. Nauti heti nyt.
**Avokadon ja kondensoidun maidon määrä on sinun päätettävissä.


Huomiota:

·       Yksi annos keskikokoista avokadoa (puolet hedelmästä) sisältää enemmän kaliumia kuin keskikokoinen banaani, 487 mg kaliumia verrattuna 422 mg kaliumia.

·       Kypsää muussattua avokadoa käytetään joskus kasvonaamiona sen korkean kosteuttavien öljyjen ja E-vitamiinipitoisuuden vuoksi.


Lähde: Nutritionsource


 

Haudutettu salottisipuli ja sieni misokastikkeella

  Salottisipulin historia ·         Nimitys sipuli ja salottisipuli ovat peräisin muinaisranskan sanasta eschalotte sanan eschaloigne kaut...

Sousiollinen Posti