torstai 12. syyskuuta 2019

Kala tomaatin kastiketta kanssa



Materiaali:

3-4 annosta
  • 300 g kalaa
  • 2 tomaattia
  • 2 valkosipulikynttä
  • 1 salottisipuli
  • 1tl mauste kurkumä jauhetta
  • ripaus suolaa
  • pippuri ja sokeri
  • 1 tl kalakastike
  • 0.5 tl sienijauhetta
  • 3 tl musta sokerikastiketta
  • öljyä

Valmistus

  1. Pese kalat hyvin ja leikkaa yksi kala kolmeen osaan, sitten laita kaloja siivilään kuivaamiselle.
  2. Pilko valkosipuli, salottisipuli hienoksi silpuksi.
  3. Käytä keksipannu kalan kiehumiselle.
  4. Lisää kala pannuun ja ripottele niiden päälle kokonainen ainnekset ilman tomaatti ja vähän valkosipuli. Sekoita yhdessä hyvin. Anna ne rahallisessa noin 30 minuuttia.
  5. Lisää hyvin hienoksi silputtu tomaattia toiseen pannuun ja kypsää jälkeen paistaa hienosti valkosipuli muutamassa minuutissa.
  6. Lisää vettä, kiehutä tomaatin kastiketta noin 15 minuuttia.
  7. Sekoita kaloja tomaattikastikkeella hyväksi sekoitukseksi, sitten kiehutä niitä matalaan lämpötilään noin 30 minuuttia kastikkeelle ja mausteelle tuleva sisään lihan kalaa.
  8. Tarjoita riisilla ja kasviskeitolla.
  9. Bon appetit ruokasi!

tiistai 10. syyskuuta 2019

Ragu makuisella Vietnamlaisella tai maissi ragu



Materiaali:

3-4 annosta
  • 3 tomaattia
  • 100 g kuningasosterivinokasta (tai herkkutattia)
  • 100 g siitakesientä
  • 3 pieni baatattia
  • 2 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 maissi
  • 1 pieni punasipuli (pilko hienosti paloittelevaa)
  • suolaa ja pippuria
  • sokeri ja maustekurkumäjauhetta
  • soijaöljyä
  • tuore persilja ja kevätsipuli
  • 2-3 dl vettä (tai kookosmaito)

Valmistus:

  1. Pese kokonainen sieni ja laita ne siivilään kuivaamiselle.
  2. Pese ja leikkaa peruna, porkkana ja baatatti pieniksi paloiksi. Höyrytä koko ainesta ilman tomaatti ja punasipuli.
  3. Sillä aikaa minun pitäisi paistaa sienet öljypannuun noin 10 minuuttia kunnes ne on vieno vaaleanruskea. Anna sienen hieman jäähtyä
  4. Pilko tomaatti hienosti smoothie nestettä ilman siemenen tomaattia.
  5. Kuumenna pannu öljyllä minuutissa kanssa ja lisätä heti sipulipaloja tuleva kiehuttavaa, seuraave askelma kaattaa tomaatin kastiketta pannuun, sekoita ne kuitenkin minuutissa keksilämpötilässä. Lisää vettä tällä hetkellä.
  6. kiehuta tomaatin keiton lisäksi vihanneksetta. Mausta suolaa, pippuri ja maustekurkuma keittoon.
  7. Kaata ragu iso kulhoon ja korista pinta persiljalla.
  8. Tarjota heti kun lämmössä.

maanantai 9. syyskuuta 2019

Maissisalaattia


Materiaali:

3-4 annosta
  • 1 maissi
  • 1 paprika
  • 1 tomaatti
  • tuore kevätsipuli
  • 1 valkosipulikynttä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl hunaja
  • 2 rkl etikkaa

Valmistus:

  1. Pese ja pilko paprika, tomaatti, hienosti osallistujien kuutioina ja laita ne suuri kulhoon.
  2. Kiehuta maissi suolaveteen noin 10 minuuttia ennen kuin siemenen maissia tulee hyvää pehmeydeksi.
  3. Riistä siemen pois maissintähkälle ja lisää ne kasviskulhoon.
  4. Kaata etikka, hienosti valkosipuli ja kevätsipuli ja hunaja vihannekseen ja maista salaatti suolalla pippurilla ja ripaus chilirouhetta(ehkä minä olen tiennyt että oli siis tarpeeton.), mutta tykkää.
  5. Viimeistä askelta lisää salaatinlehtiä maissisalaattiin pitämässä tuorean itseään.
  6. Bon Appetit!

sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Pullan leivonta


Reseptti kymmenelle pullalle:

  • 2.5 dl täysmaitoa
  • 25g kuivaa hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunaja
  • 3 rkl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100g voita
  • 1 kananmuna (älä lisätä)
  • 0.5 rkl kardemumma

Täyte:

  • 2 rkl mantelijauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Koristelu:

  • seesaminsiemen
  • tomusokeria
  • voita
  • suolaa

Pullataikinan valmistus:

  1. Kuumenna maito vain kädenlämpöistä jälkeen lisätä hiivaa, sokeria, suolaa ja kardemumma.
  2. Pilko ja haista voi huoneenlämmössä.
  3. Lisää jauhoja maito-seokseen ja sekoita taikina pehmeydeksi lusikalla.
  4. Kun taikina pitää irtonaisuudeksi kulhon reunoilta, niin että se tulee pehmeä muodollisuutena.
  5. Lisää voi ja vertaa yhdessä niitä hyvin sekoitukseksi.
  6. Odota taikina kehityksenä kaksinkertaiseksi muodoksi noin 30 minuuttia.

Pullanleivonta:

  1. Leikkaa taikina kymmeneen osaan tulee noin 100 grammasta kumpikin yhtä.
  2. Teen pullataikina ohuudeksi ja lisää jauhettu seos kuin paprikajauhe, sokeri, suolaa ja mantelijauhe sitten. Pyöritä taikina pitkäksi nuoraksi, seuraava askelma taas pullan leivonta.
  3. Lepää pullat noin 30 minuuttia ja laita kokonaisella pinnalla ennen paistamista pullat.
  4. Kuumenna pullat lämpötilaan 220 asteeseen noin 10 minuuttia ja paista ne 180 asteeseen noin 20 minuuttia jälkeen. Kypsän pullan pohjan ja pinta on vienon vaaleanruskea.
  5. Tarjota pullanleivonta hillolla ja voilla vai mikäli haluat!

lauantai 7. syyskuuta 2019

Omenahillo pakkaseen



Maybe it didn't so bad!


Reseptti:


  • 2 kg omenaa
  • 2 dl ruskea sokeria
  • 1 dl hunajaa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl kanelijauhetta


Pese omena sitruunamehuvedessä


kiehuttava jälkeen 15 minuuttia.
Tämä on minun hilloni!



Valmistus:

  1. Pese ja leikkaa pieniksi omenanpaloiksi ilman siemenkodat sisään.
  2. Laita omenanpaloja suuri kattilaan.
  3. Ripota kaneli, ruskea sokeri ja inkivääri pääomenalla, sitten sekoita niitä. Anna levähtää puoli tuntiin.
  4. Kiehuta omenankattila korkea läpötilaan noin 30 minuuttia, sitten keskilämpötilaan taas 30 minuuttia. Muistaa usein hämmennys lusikkana, jos et halua tulipalo pohjalla.
  5. Säilytä se lasipurkissa jälkeen kylmäksi.
  6. Jäähdytä jääkaapissa.

tiistai 27. elokuuta 2019

Pannukakku täyttää kananmunana


Reseptti kolmelle


  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1dl vettä
  • 1/2dl maitoa (tai kookosmaitoa)
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2rkl voisulaa
  • paljon voita paistamiseen
  • 8 kananmunia (täyte)

Valmistus:

  1. Sekoitin yhdessä vehnäjauho ja kananmuna kanssa, sitten kaatin veden ja maidon seosta jauhonkulhoon.
  2. Ripotin niitä noin muutama minuuttia ennen kuin taikinaan tasaisesti ja lisäsin voisulaa taikinoihin.
  3. Kuumetin voin pannun minuutissa ja jälkeen että lisäsin taikina pannuun paistettu crepet noin kaksi minuuttia itsekullekin.
  4. Minulla on todella kahdeksan kakkuja puolessa.
P.S: My grandma was liked this pancake so much. She enjoyed her food in happiness and loving. Of course i was who most happy and great success and i thought she ate by all her loving for me. 

tiistai 23. heinäkuuta 2019

Sydänsimpukka höyrystyvät valkoviinissä



Annoksen kahdelle:

  • 1kg sydänsimpukoita kuorineen
  • 2 valkosipuleita
  • 3 salottisipuleita
  • persilja
  • kesäsipuli
  • suolaa ja pippuria
  • sokeri
  • kurkumajauho
  • kuivattu basilikaa
  • 150g spagetti
  • oliiviöljyä
  • voita (suolaamaton)
- Pese sydänsimpukkaa ja lepää lävikössä.

- Silppusin valkosipulin ja salottisipulin ja paloitele persilijat ja kesäsipulit.

- Sulatin voita ja öljyä pannuun, jossa kuullotin hetken valkosipulia ja salottisipulia noin minuuttia kunnes ne sai hieman väriä.

- Lisäsin simpukat pannuun ja kaasin viini jälkeen minuuttia.

- Lisäsin puolin viipaleen valkosipuleista ja kesäsipuleista, kunnes ne sekoitti hyvin.

- Samaan aikaa kiehuin vedensuolaa pannulla ja lisäsin spagetti vedensuolaan kiehunnalle kymmenen minuuttia.

- Simpukka avaus olivat lusikoinut kulhossa ja koristelin persiljat ja pippurit päälle.

- Sekoittin spagetti simpukankastikkeeseen hyvän makuinen, laittin ne levyyn ja koristelin persiljat ja pippurit päälle.

- Tarjosin hetki kun ne kuin lämpöä.


Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...