Korealainen rapsakka tofu vehnäjauhon tortillan kanssa

Uusi viikko tulossa, jauhotortilla rapealla tofulla ja kasviskynsillä on ollut aamupalani tänään. Tämä ruoka on tukenut minua täyteläisyydellä ja energialla. En tietenkään unohtanut itselleni jäälasillista maitokahvia.

Tacoilla on erittäin herkullinen maku, koska niissä yhdistyvät hyvin rasvainen, hapan, makea, suolainen ja mausteseos. Mutta tämän ruuan ainekset eivät olleet omiani, tutkin sen ohjeita täältä.

Raaka-ainnet kahdelle

Rapsakkalle tofulle

·       150g  viipaletta tofua

·       2 rkl parsakkaa jauhoa

·       3 rkl kasvisöljyä

·       6 tortillaviipaletta

Gochujang kastikkeelle

·       2 rkl gochujang tahnaa

·       3 tl omenaretikkaa

·       2 tl soijakastiketta

   ·       1 ½ tl ruskeaa sokeria 

Kasviksille saksille

·       1 kuppi silputtu punakaali

·       ¼ kuppi silputtu porkkana

·       ¼ kuppi ohuiksi viipaleen punasipulista

·       ¼ kuppi pilkottu korianteri ja culantro

·       ½ tl suolaa

Ruoanlaitto

Valmistus kasvis saksi             

1.       Säilytä silputtu punakaali ja raastettu porkkana kulhossa. Ripottele suolaa punakaali- ja porkkanaryhmään. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Pidä tauko huoneenlämmössä.

2.      Lusikoi gochujang-tahnaa pieneen kulhoon ja lisää sitten soijapapukastike, omenaviinietikka ja sokeri chilipippuritahnaan. Pyöritä seosta muutama minuutti, kunnes se on hyvin kypsää.

   3.      15-20 minuutin tauon jälkeen kasviskynnet ovat valmiita, sekoita ohuiksi viipaloitu punasipuli ja gochujang-seos. Unohda se puolessa tunnissa. 

Valmistus rapsakka tofu       

1.       Peitä tofu kahdella talouspaperilla, jotta vesi valuu sisältä. Jos käytät suurta tofua, leikkaa se pieniksi paloiksi. (mikä tahansa puoli, josta pidät).

2.      Kaada paahdetut jauhot tofuryhmään, ravista pienellä voimalla, jotta ympäröivä tofupala jauhota tiukasti.

3.      Kuumenna pannu ja öljy liedellä keskilämpötilaan. Odota kiehuvaa öljyä.

4.     Uppopaista tofua öljyryhmässä. Noin 3 minuutin kuluttua molemmin puolin rapeat tofupalat säilyttävät vaaleanruskean värin. Ota ne pois öljystä.

5.      Laita rapea tofu lautaselle, jonka pohjalle on imupaperi. Odota tarjoilua.


Tarjous

1.       Lämmitä tortilla pannulla alhaiseksi, kunnes se on valmis syötäväksi.

2.      Aseta rapea tofupala tortillan keskelle ja lisää sitten kasviskynnet tofun pinnalle. Kaksinkertainen tortillalehti ja tada...tada... Taco on ilmestynyt.

   3.      Nautitaan nyt tacostani! 



Vehnäjauho tortilla

 

Lahjat kansainväliseksi naistenpäiväksi! Kaikkea voimaa, vahvoja ja kauniita NAISIA

Sana tortilla tarkoittaa espanjaksi "pientä kakkua", on ohutta, pyöreää happamatonta mesoamerikkalaista leipää, joka alun perin tehtiin maissihominy-jauhosta ja nykyään myös vehnäjauhosta. Mesoamerikkalaiset maissitortillat tunnetaan jo vuodesta 500 eaa. Mesoamerikkalaisessa keittiössä on tortillojen lisäksi tamaleja, jotka ovat myös klassisia maissiruokia. 

Raaka-ainnet

·       400g  vehnäjauhoja

·       1 tl suola

·       1 tl leivinjauhetta

·       60g kasvisöljyä

·       150g lämmintä vettä

Ruoanlaitto

Valmistus

1.       Sekoita isossa kulhossa säilytettyyn vehnäjauhoon suola ja leivinjauhe.

2.      Tee reikä jauhoihin ja kaada öljy tähän. Sekoita jauhot ja öljyseos keskenään ja lisää sitten lämmin vesi tässä ryhmässä. Huomaa, että se on vain kaatanut puoli. Muutaman minuutin sekoittamisen jälkeen lisään viimeisen veden.

3.      Vatkaa taikinaa käsin tai tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi.

4.     Jaa taikina 23 pieneen palloon, joista jokainen painaa noin 25 g.

5.      Peitä pallotaikinat talouspaperilla ja anna niiden levätä 15 minuutista 2 tuntiin.

6.     Pyöritä pallotaikina ohuiksi pyöriksi. (Mutta tortillani eivät pidä karkeaa puolta ollenkaan)



Leivonta

1.       Kuumenna pannu liedellä keskilämmöllä 1-2 minuutissa.

2.      Kaada karkea taikina vuokaan, kun tortillan pinnalle ilmestyy muutama pieni ilmapallo ja sen ympärillä on kevyt tuoksu. Nyt on oikea aika vaihtaa toista puolia. Paista 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

3.      Kääri tortillat talouspaperiin ja laita suljettavaan vetoketjupussiin ja säilytä jääkaapissa seuraavaa päivää varten.

 



 

Wokkia pastaa ja riisinuudelia kuningasosterivinokkaan kera

 

Mitä ruokaa sinulla on aamupala tänään? No, äänestin pastaa ja äitini piti riisinuudelista. Tästä syystä yhdistin molemmat ruokalajiin. Siis paistettua pastaa ja riisinuudelit kuningasosterisienillä (raaka-aine, jonka tein eilen). Sen maku on erittäin herkullinen äidilleni ja minulle.

Toivottavasti pidät siitä!



Raaka-ainnet kahdelle

·       ½ kuppi wokkeja kuningasosterivinokkaita

   ·       50g wokkeja tofua 

·       2 tomaattia

·       100g kiinalaisenkaalia tai pinaattia

·       ½ rkl kasvisöljyä

·       1 rkl hienoksi pilkotuksi valkosipuli ja salottisipuli

·       1 tl sienijauhetta

·       1 tl kuskeasokeri

·       1 rkl simpukakastiketta tai teriyakikastiketta

·       ripaus pippuri ja tuore persilja


 

Ruoanlaitto

1.       Pese kiinankaali hanan alla, muista avata matalavirtausvesi. Valuta kaali siivilässä ja leikkaa ne lyhyiksi paloiksi.

2.      Pese tomaatit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.

3.      Kuumenna paistettu pannu liedellä korkeaksi lämpötilaksi.

4.     Lisää minuutin kuluttua pannulle hienonnetut valkosipuli-salottisipuli-setit. Sekoita noin 2 minuuttia, kunnes ryhmä on vaaleanruskea.

5.      Kaada tomaattipalat ja tofut valkosipuliryhmään, mausta kaikilla ainesosissa olevilla mausteilla.

6.     Kiehauta sillä välin vesi ja ripaus suolaa kattilassa. Lisää pasta ja riisinuudelit veden kiehumisen jälkeen. Kypsennä oikeaan aikaan, ne ovat kypsiä.

7.      Valuta pasta ja nuudelit ja kaada ne sitten tomaattiseokseen. Sekoita muutaman kerran.

8.      Lisää kaali ja paistetut sienet pastaseokseen. Sekoita hyvin tehty. Maista ja mausta uudelleen, jos ruoka ei sovi makuun.

   9.     Valitse ryhmä lautasille ja koristele mustapippurilla ja tuoreella persiljalla. 

Wokki Kuningasosterivinokas

 


Kuningasosterisienet, tunnetaan myös nimellä kuningastrumpettisienet, ranskansarvisienet, ovat osterisieniryhmän suurimpia, joilla on paksu valkoinen varsi ja litteä ruskea korkki. Kuningastrumpettisienet kasvavat luonnollisesti kylmemmässä ilmastossa kaikkialla Lähi-idässä, Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. Sienet ruokkivat ruohomaisten kasvien varsia. Trumpettisieniä on mahdollista kasvattaa kotona asianmukaisella kosteudella ja ilmanvaihdolla käyttämällä kutua, joka on sekoitettu alustaan, kuten olkiin tai sahanpuruun.

Kotimaassani voimme nähdä niitä melkein kaikilla paikallisilla markkinoilla, ja jokaisen päivittäisen aterian hinta on lähes halpa. Kun valitset, katso, että korkissa on kiinteät varret ja mahdollisimman vähän vaurioita tai värimuutoksia. Trumpettisienet maistuvat portobello-sienen ja maitake-sienen risteytykseltä, ja niissä on keitettynä selkeä mehukas pähkinämäisyys.

Kuinka minun pitäisi keittää trumpettisieniä?

Trumpettisienet voidaan syödä kokonaisuudessaan. Sylinterimäinen varsi on runsas ja voi jäljitellä lihaa kasvis- ja vegaanisissa resepteissä. Korkkeja ei yleensä eroteta varresta, vaan joskus koko sieni leikataan pituussuunnassa puoliksi. Trumpettisieniä voi syödä joko raakana tai kypsennettynä. Ruoanlaitto parantaa niiden umami-makua, ja koska trumpettisienet ovat tiheämpiä kuin muut sienilajikkeet, ne kestävät hyvin hidasta kypsennystä ja korkeaa lämpöä. Paahdetut, grillatut, revityt, raa'at ovat lähes kaikenlaisia ​​sieniä, joita voimme valmistaa trumpetoimaan sieniä keittiössä, oven sisällä tai oven ulkopuolella.

Yhdessä kupissa King Trumpet sieniä, noin 250 grammaa, varastoitu ravintoaine on noin 88 kaloria, 6,2 grammaa proteiinia, 0,5 grammaa rasvaa ja 13 grammaa hiilihydraatteja.



Raaka-ainnet

·       500g  kuningasosterivinokkaita

·       1rkl kasvisöljyä vai oliiviöljyä

·       1rkl hienoksi pilkotuksi ruohosipuli

·       ½ rkl sienijauhetta

·       1tl kurkumajauhetta

  ·        ripaus pippuria ja suolaa 

Ruoanlaitto

1.       Liota sienet suolavedessä kulhossa (tarvitsin vain noin 1/2 tl vettä). Pidä ne 30 minuuttia tässä.

2.      Höyrytä sieniä 40-45 minuutissa keskilämmöllä.

3.      Odotetaan kuningasosterisieniä oikeassa lämpötilassa, kunnes käteni voi koskettaa niitä.

4.     Revi sienet hyvin ohuiksi siivuiksi.

5.      Laita silputut sienet suureen kulhoon ja mausta sitten suolalla, sienimausteella ja kaikilla yrttimausteilla.

6.     Anna paloiteltujen sieniryhmän levätä huoneenlämmössä tunnin ajan.

7.      Kaada öljy pannulle, paista sieniryhmää vaaleanruskeaksi.

8.      Ehkä haluat käyttää niitä joskus ja joihinkin ruokiin muina päivinä, kuten minä. Pidimme sitä juuri liedellä 15-20 minuutissa, se riittää.

9.     Säilytä ne sillalla seuraavia ruokia varten.

Lähde: What are Trumpet Mushroom?

Tervetulo Maaliskuu!

 

 

Wokkia punakaalia teriyakikastikkeen kanssa



Kotona pöydällä en ollut pitkään aikaan saanut värikästä ruokaa. Joten tänään päätin käydä paikallisilla markkinoilla ja etsiä kuuluisaa väriäni. Punakaalia, jota syön silloin tällöin useammin, mutta en vielä tiennyt tarkalleen sen ravinnosta ja hyödyistä. Ehkä tutkin tätä muina päivinä, koska tänään oli niin myöhäistä muutaman asian suhteen.

Raaka-ainnet kahdelle

·       200g  punakaalia

·       1rkl kasvisöljyä

·       5 persiljajuurta

·       1rkl hienoksi pilkotuksi kevätsipuli

·       1rkl hienoksi pilkotuksi salottisipuli

·       ½ rkl sienijauhetta

·       1rkl teriyakikastiketta

·       tuori persilja ja ripaus pippuri



Ruoanlaitto

1.        Leikka punakaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä vai oksasilppurilla ilman valkokovaa.

2.       Laita kaalisuikaleet siivilässä ja pese suikaleet vettä alla.

3.       Kuumenna pilkotut salottisipulit, persiljajuuret ja öljyt pannussa. Sekoita seosta 3-4 minuutissa korkealla lampötilallä ennen, kuin salottisipulit ovat vaalea ruskea.

4.       Kaada kaalisuikaleet seokseen. Jalkeen sekoitamaan, mausta sienijauhella ja teriyakikastikella.

5.       Jatka seikottaa ennen kuin kypsiäksi.

6.       Lisää paistetut tofunahat kaalin ryhmään. Sekoita hyvin tehty niin, kuin kaali-tofunahan seosta on hyvin sekoitus.

7.       Koristele pippurilla ja tuoripersiljalla päänä.

    8.       Tarjoa wokkiruoan kera mitkä vain tykkäät! 

Punakaalille saamme ruokalistallemme paljon eri tyylisiä ruokia. Jos pidät coleslawista Koreassa, käyminen on hyvä idea. Niiden linkki sanoiksi. Nauti päivästäsi!



Vietnamilainen "Com ruou" jälkiruoka _ Ruoan keskivuori

  ”Com ruou” (c ơ m r ượ u) on makea ja miedosti alkoholipitoinen herkku, joka on valmistettu fermentoidusta tahmeasta riisistä. Sitä kutsut...

Sousiollinen Posti