Italialaista gnocchia

 

Gnocchit ovat italialaisen keittiön monipuolinen nyytien perhe. Sana gnocchi voi olla johdettu italian sanasta nocchio, joka tarkoittaa "solmua puussa", tai nocca, joka tarkoittaa "rystystettä". Se on ollut perinteinen italialainen ruokalaji Rooman ajoista lähtien. Rooman legioonat esittelivät sen imperiumin laajentuessa Euroopan mantereen maihin. Eräs muinainen roomalainen resepti koostuu mannapuuron kaltaisesta taikinasta, joka on sekoitettu munien kanssa; vastaavia moderneja ruokia ovat paistettu gnocchi alla Romana ja Sardinian malloreddus, jotka eivät sisällä kananmunia. Kun perunat tuotiin Eurooppaan, ne sisällytettiin lopulta gnocchi-resepteihin. Perunagnocchit ovat erityisen suosittuja Lombardiassa, Abruzzossa, Friuli-Venezia Giuliassa, Venetossa ja Laziossa.

Kotitekoiset gnocchit syödään yleensä samana päivänä tai levitetään tasaisesti uunipellille pakastettuna. Säilytä sen jälkeen ilmatiiviissä pussissa ja säilytä pakastimessa myöhempää käyttöä varten. Tällä menetelmällä gnocchit voivat kestää kaksi kuukautta pakastimessa.

Nykyään perunagnocchit ovat suosittuja kaikkialla maailmassa, ja sitä on saatavilla useissa eri muodoissa, ja niitä on saatavilla monipuolisemmin ranskalaisista, kroatialaisista, itävaltalaisista, slovenialaisista ja eteläamerikkalaisista keittiöistä. 

Mutta minun versioni gnocchista ei tehty perunasta, vaan se korvattiin kiinalaisella violetilla jamsilla. Olin tutkinut reseptiä Electric Blue Food -blogin Evalta, joka teki gnocchia paahdetulla bataatilla ja jauhoilla.

Lähde: Wiki

Raaka-ainnet

·       220g  vehnäjauhoja

·       180g kiinalaista violetteja jamsseja

·       60g maissitärkkelystä

·       50g voita

·       ½ tl suolaa

·       1 kananmuna

Ruoanlaitto

1.       Kaada vehnäjauhot muovilevykakun päälle, lisää sitten suola ja maissitärkkelys. Sekoita niitä.

2.      Lisää voi jauhoihin. Purista sen jälkeen voi ja jauhot yhteen.


3.      Kun näet melkein pienen taikinamuodon, on oikea hetki rikota muna ja kaada se taikinaan.


4.     Sekoita kunnes munaneste ja taikina ovat kypsiä.

5.      Jatka jamsusoseen kaadamista taikinaryhmään.

6.     Vatkaa seosta, kunnes gnocchi-taikina on tasaista.


7.      Jaa iso taikina pieniksi palloiksi, joiden paino on noin 35-40g.

8.      Rullaa ja vedä pallotaikinaa hitaasti putken muotoa varten.

 

9.     Leikkaa tämä putkitaikina 6 rystysten osaan. Kierrä sen jälkeen rystys haarukalla. Lopulta violetti gnocchi on valmis.

    10.  Säilytän gnocchia ilmatiiviissä pussissa jauhopeite kasvoilla. Säilytä pussi pakastimessa tai sillalla olevassa pakastekaapissa seuraavaa päivää. 






Korealainen rapsakka tofu vehnäjauhon tortillan kanssa

Uusi viikko tulossa, jauhotortilla rapealla tofulla ja kasviskynsillä on ollut aamupalani tänään. Tämä ruoka on tukenut minua täyteläisyydellä ja energialla. En tietenkään unohtanut itselleni jäälasillista maitokahvia.

Tacoilla on erittäin herkullinen maku, koska niissä yhdistyvät hyvin rasvainen, hapan, makea, suolainen ja mausteseos. Mutta tämän ruuan ainekset eivät olleet omiani, tutkin sen ohjeita täältä.

Raaka-ainnet kahdelle

Rapsakkalle tofulle

·       150g  viipaletta tofua

·       2 rkl parsakkaa jauhoa

·       3 rkl kasvisöljyä

·       6 tortillaviipaletta

Gochujang kastikkeelle

·       2 rkl gochujang tahnaa

·       3 tl omenaretikkaa

·       2 tl soijakastiketta

   ·       1 ½ tl ruskeaa sokeria 

Kasviksille saksille

·       1 kuppi silputtu punakaali

·       ¼ kuppi silputtu porkkana

·       ¼ kuppi ohuiksi viipaleen punasipulista

·       ¼ kuppi pilkottu korianteri ja culantro

·       ½ tl suolaa

Ruoanlaitto

Valmistus kasvis saksi             

1.       Säilytä silputtu punakaali ja raastettu porkkana kulhossa. Ripottele suolaa punakaali- ja porkkanaryhmään. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Pidä tauko huoneenlämmössä.

2.      Lusikoi gochujang-tahnaa pieneen kulhoon ja lisää sitten soijapapukastike, omenaviinietikka ja sokeri chilipippuritahnaan. Pyöritä seosta muutama minuutti, kunnes se on hyvin kypsää.

   3.      15-20 minuutin tauon jälkeen kasviskynnet ovat valmiita, sekoita ohuiksi viipaloitu punasipuli ja gochujang-seos. Unohda se puolessa tunnissa. 

Valmistus rapsakka tofu       

1.       Peitä tofu kahdella talouspaperilla, jotta vesi valuu sisältä. Jos käytät suurta tofua, leikkaa se pieniksi paloiksi. (mikä tahansa puoli, josta pidät).

2.      Kaada paahdetut jauhot tofuryhmään, ravista pienellä voimalla, jotta ympäröivä tofupala jauhota tiukasti.

3.      Kuumenna pannu ja öljy liedellä keskilämpötilaan. Odota kiehuvaa öljyä.

4.     Uppopaista tofua öljyryhmässä. Noin 3 minuutin kuluttua molemmin puolin rapeat tofupalat säilyttävät vaaleanruskean värin. Ota ne pois öljystä.

5.      Laita rapea tofu lautaselle, jonka pohjalle on imupaperi. Odota tarjoilua.


Tarjous

1.       Lämmitä tortilla pannulla alhaiseksi, kunnes se on valmis syötäväksi.

2.      Aseta rapea tofupala tortillan keskelle ja lisää sitten kasviskynnet tofun pinnalle. Kaksinkertainen tortillalehti ja tada...tada... Taco on ilmestynyt.

   3.      Nautitaan nyt tacostani! 



Vehnäjauho tortilla

 

Lahjat kansainväliseksi naistenpäiväksi! Kaikkea voimaa, vahvoja ja kauniita NAISIA

Sana tortilla tarkoittaa espanjaksi "pientä kakkua", on ohutta, pyöreää happamatonta mesoamerikkalaista leipää, joka alun perin tehtiin maissihominy-jauhosta ja nykyään myös vehnäjauhosta. Mesoamerikkalaiset maissitortillat tunnetaan jo vuodesta 500 eaa. Mesoamerikkalaisessa keittiössä on tortillojen lisäksi tamaleja, jotka ovat myös klassisia maissiruokia. 

Raaka-ainnet

·       400g  vehnäjauhoja

·       1 tl suola

·       1 tl leivinjauhetta

·       60g kasvisöljyä

·       150g lämmintä vettä

Ruoanlaitto

Valmistus

1.       Sekoita isossa kulhossa säilytettyyn vehnäjauhoon suola ja leivinjauhe.

2.      Tee reikä jauhoihin ja kaada öljy tähän. Sekoita jauhot ja öljyseos keskenään ja lisää sitten lämmin vesi tässä ryhmässä. Huomaa, että se on vain kaatanut puoli. Muutaman minuutin sekoittamisen jälkeen lisään viimeisen veden.

3.      Vatkaa taikinaa käsin tai tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi.

4.     Jaa taikina 23 pieneen palloon, joista jokainen painaa noin 25 g.

5.      Peitä pallotaikinat talouspaperilla ja anna niiden levätä 15 minuutista 2 tuntiin.

6.     Pyöritä pallotaikina ohuiksi pyöriksi. (Mutta tortillani eivät pidä karkeaa puolta ollenkaan)



Leivonta

1.       Kuumenna pannu liedellä keskilämmöllä 1-2 minuutissa.

2.      Kaada karkea taikina vuokaan, kun tortillan pinnalle ilmestyy muutama pieni ilmapallo ja sen ympärillä on kevyt tuoksu. Nyt on oikea aika vaihtaa toista puolia. Paista 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

3.      Kääri tortillat talouspaperiin ja laita suljettavaan vetoketjupussiin ja säilytä jääkaapissa seuraavaa päivää varten.

 



 

Wokkia pastaa ja riisinuudelia kuningasosterivinokkaan kera

 

Mitä ruokaa sinulla on aamupala tänään? No, äänestin pastaa ja äitini piti riisinuudelista. Tästä syystä yhdistin molemmat ruokalajiin. Siis paistettua pastaa ja riisinuudelit kuningasosterisienillä (raaka-aine, jonka tein eilen). Sen maku on erittäin herkullinen äidilleni ja minulle.

Toivottavasti pidät siitä!



Raaka-ainnet kahdelle

·       ½ kuppi wokkeja kuningasosterivinokkaita

   ·       50g wokkeja tofua 

·       2 tomaattia

·       100g kiinalaisenkaalia tai pinaattia

·       ½ rkl kasvisöljyä

·       1 rkl hienoksi pilkotuksi valkosipuli ja salottisipuli

·       1 tl sienijauhetta

·       1 tl kuskeasokeri

·       1 rkl simpukakastiketta tai teriyakikastiketta

·       ripaus pippuri ja tuore persilja


 

Ruoanlaitto

1.       Pese kiinankaali hanan alla, muista avata matalavirtausvesi. Valuta kaali siivilässä ja leikkaa ne lyhyiksi paloiksi.

2.      Pese tomaatit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.

3.      Kuumenna paistettu pannu liedellä korkeaksi lämpötilaksi.

4.     Lisää minuutin kuluttua pannulle hienonnetut valkosipuli-salottisipuli-setit. Sekoita noin 2 minuuttia, kunnes ryhmä on vaaleanruskea.

5.      Kaada tomaattipalat ja tofut valkosipuliryhmään, mausta kaikilla ainesosissa olevilla mausteilla.

6.     Kiehauta sillä välin vesi ja ripaus suolaa kattilassa. Lisää pasta ja riisinuudelit veden kiehumisen jälkeen. Kypsennä oikeaan aikaan, ne ovat kypsiä.

7.      Valuta pasta ja nuudelit ja kaada ne sitten tomaattiseokseen. Sekoita muutaman kerran.

8.      Lisää kaali ja paistetut sienet pastaseokseen. Sekoita hyvin tehty. Maista ja mausta uudelleen, jos ruoka ei sovi makuun.

   9.     Valitse ryhmä lautasille ja koristele mustapippurilla ja tuoreella persiljalla. 

Wokki Kuningasosterivinokas

 


Kuningasosterisienet, tunnetaan myös nimellä kuningastrumpettisienet, ranskansarvisienet, ovat osterisieniryhmän suurimpia, joilla on paksu valkoinen varsi ja litteä ruskea korkki. Kuningastrumpettisienet kasvavat luonnollisesti kylmemmässä ilmastossa kaikkialla Lähi-idässä, Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. Sienet ruokkivat ruohomaisten kasvien varsia. Trumpettisieniä on mahdollista kasvattaa kotona asianmukaisella kosteudella ja ilmanvaihdolla käyttämällä kutua, joka on sekoitettu alustaan, kuten olkiin tai sahanpuruun.

Kotimaassani voimme nähdä niitä melkein kaikilla paikallisilla markkinoilla, ja jokaisen päivittäisen aterian hinta on lähes halpa. Kun valitset, katso, että korkissa on kiinteät varret ja mahdollisimman vähän vaurioita tai värimuutoksia. Trumpettisienet maistuvat portobello-sienen ja maitake-sienen risteytykseltä, ja niissä on keitettynä selkeä mehukas pähkinämäisyys.

Kuinka minun pitäisi keittää trumpettisieniä?

Trumpettisienet voidaan syödä kokonaisuudessaan. Sylinterimäinen varsi on runsas ja voi jäljitellä lihaa kasvis- ja vegaanisissa resepteissä. Korkkeja ei yleensä eroteta varresta, vaan joskus koko sieni leikataan pituussuunnassa puoliksi. Trumpettisieniä voi syödä joko raakana tai kypsennettynä. Ruoanlaitto parantaa niiden umami-makua, ja koska trumpettisienet ovat tiheämpiä kuin muut sienilajikkeet, ne kestävät hyvin hidasta kypsennystä ja korkeaa lämpöä. Paahdetut, grillatut, revityt, raa'at ovat lähes kaikenlaisia ​​sieniä, joita voimme valmistaa trumpetoimaan sieniä keittiössä, oven sisällä tai oven ulkopuolella.

Yhdessä kupissa King Trumpet sieniä, noin 250 grammaa, varastoitu ravintoaine on noin 88 kaloria, 6,2 grammaa proteiinia, 0,5 grammaa rasvaa ja 13 grammaa hiilihydraatteja.



Raaka-ainnet

·       500g  kuningasosterivinokkaita

·       1rkl kasvisöljyä vai oliiviöljyä

·       1rkl hienoksi pilkotuksi ruohosipuli

·       ½ rkl sienijauhetta

·       1tl kurkumajauhetta

  ·        ripaus pippuria ja suolaa 

Ruoanlaitto

1.       Liota sienet suolavedessä kulhossa (tarvitsin vain noin 1/2 tl vettä). Pidä ne 30 minuuttia tässä.

2.      Höyrytä sieniä 40-45 minuutissa keskilämmöllä.

3.      Odotetaan kuningasosterisieniä oikeassa lämpötilassa, kunnes käteni voi koskettaa niitä.

4.     Revi sienet hyvin ohuiksi siivuiksi.

5.      Laita silputut sienet suureen kulhoon ja mausta sitten suolalla, sienimausteella ja kaikilla yrttimausteilla.

6.     Anna paloiteltujen sieniryhmän levätä huoneenlämmössä tunnin ajan.

7.      Kaada öljy pannulle, paista sieniryhmää vaaleanruskeaksi.

8.      Ehkä haluat käyttää niitä joskus ja joihinkin ruokiin muina päivinä, kuten minä. Pidimme sitä juuri liedellä 15-20 minuutissa, se riittää.

9.     Säilytä ne sillalla seuraavia ruokia varten.

Lähde: What are Trumpet Mushroom?

Tervetulo Maaliskuu!

 

 

Tonyu Nuudeli __ Japanilainen kasvis nuudelit

Tonyu-ramen eli japanilainen kasvisnuudeli on herkullinen ateria. Tämä ruokalaji oli haastava myös JOC:n Namiko Chenille kesäkuussa. Rakast...

Sousiollinen Posti